Click here for Myspace Layouts

Extended Network Banners

Wednesday, December 26, 2012

nothing :')

salah ke apa yang aku buat ?
aku just nak tengok kawan-kawan aku bahagia..
itu pun salah ??
aku rela korbankan kebahagiaan aku demi orang yang aku sayang..
sebab aku tau . . . aku sedar,,aku tak mampu nAk memberi kebahagiaan ...
tolonglah....peergi semua dari hidup aku..kecapi kebahagiaan korang...
aku hidup just nk tengok korang bahagia....:)
okea . . .promise....jaga kebahagiaan tue..
walaupun aku tau..aku sendiri tak dapat kecapi kebahagiaan tuu..
tapi aku dah terbiasa..aku boleh lagi hidup tanpa lelaki..
selagi aku ada kwan-kwan aku...
aku hope..semua faham :)

Tuesday, December 25, 2012

johor aku datang !

hari nie aku samapi di negeri yang tak pernah aku terfikir untuk sampai.. lebih-lebih lagi rumah balak aku sendiri . pertama dalam sejarah jumpa bakal mertua nie . . segan tahap mengaban tau tak . . tak ikut..cakap tak sayang . . ish AMIRUL AFIFI nie...
sesampai jer . . . rase macam da lame kat sini . . padahal baru jer pagi tadi sampai . .
harinie jer aku dah tolong ibu bersihkan kantin . . rajin gak aku nie :P
hahaha . . ntah ibu tu suka aku ke tak ntah . . . suke-suke jer aku nie . .
dahla duk umah orang . .tapi ada kot rasa nak berlari sejauh yang mungkin . .terbang sejauh yang mungkin . .hahahaha . .sampai 30 kot kat sini . . .
doakan aku berjaya menambat hati ibu :)

Friday, December 14, 2012

hari - hari mendatang .!

macam - macam dugaan yang datang bila hati tengah bahagia kan ?
hidup selalu ada dugaan yang datang . . memang kita hidup takkan lepas dari semua tue...
alhamdulilah trailer untuk movie aku da start . . tinggal beberapa scene lagi nak kne shoot..berkat tolong kawan-kawan yang hadir dalam hidup aku . . alhamdulilah berjaya jugak shoot scene aku too . . . nty da ciap sumer trailer aku uploadkan dalam nie . .
aku pun ade nak uploadkan satu video yang aku baru create . . tapi video tue tak hot pun . .aku tak kejar populariti . . benda tue sumer tak bawak aku ke syurga pun . .
tengag- tengah demam pun aku berdaya untuk create video nie auuww...
sebab video tue adalah video untuk cinta mati aku . .
special aku createn and credit kan untuk :  AMIRUL AFIFI BIN AHMAD.

video

Friday, December 7, 2012

ketentuan allah.

hari baru , bulan baru , kehidupan juga yang baru .
terima kasih tuhan kerana disaat ini aku masih lagi bernafas , masih lagi bisa untuk menaip , menulis coretan yang tak seberapa nak indah. dunia dan kawan-kawan , panjang dan mendalam maksudnya disebalik dunia dan kawa-kawan . air mata turut bersemadi sehinggakan tiada titisan lagi untuk dikeluarkan.
YA ALLAH kau jauhkanlah aku dari semua nie. kehadiran dye dalam hidup aku mengubah aku dari segalanya. adakah betul apa yang aku buat sekarang . . aku takut . .aku tak bisa lagi untuk mencintai . .
kerana pengalaman mengajar aku dari kesilapan yang mungkin juga akan terjadi suatu hari kelak.
terasa kehilangan sangat perit , walupun ia bisa dibuang . .tapi bukan mudah bagi aku untuk semua itu.
kerna cinta itu sangat indah bagi aku. aku minta maaf dengan segalanya. buktikanlah janjimu untuk cinta yang halal bagi aku dengan dirimu . . kerna aku akan setia menunggu dengan janjimu . airmatamu takkan pernah ku lupa . .yang turut mengalir membasahi pipiku . .hati antara dua insan sedang berbicara soal hati dan cinta yang mugkin akan kekal . . tanpa ada sesiapa menghalang . .melainkan takdir dan maut . aku bersyukur dikurniakan seorang insan yang sangat mulia hatinya . .AMIRUL AFIFI AHMAD terima kaseh sayang . .
awak telah membuka fikiran saya . membimbing saya ke jalan ALLAH . . . indahnya cinta halal itu :)
amen . semoga cinta halal yang kita janjikan akan diredhai oleh ALLAHs.w.t . . :)


Friday, November 30, 2012

bisakah aku ?

yeaa..aku akui...
dye yang hadir dalam hidup aku sekarang . .tak sama macam kau . . 
memang sakit kali nie aku kaple . . tapi aku . . .aku hepy . . cuma hati aku yang sakit . . 
sakit sangat . .kalaulah ade yang mengerti perasaan aku sekarang . . memang kau sorang je yang faham aku . . hanya kau ! tapi aku tau semua tue tak dapat diundur . . aku ditinggalkan disaat dye bergembira dengan kawan-kawan . . aku terus dihantui rasa menyesal . . mugkin aku mendambakan orang macam kau. tapi samapi bila kau harus menyimpan perasaan sayang aku kat kau ? walaupun aku tau kita tak mungkin kembali seperti dulu . . pertama kali kita keluar lepax . . . aku kesepian . .  aku kesunyiaan . .even aku da ada pengganti kau dalam hidup aku. . . tapi aku tak rasa kebahagiaan . .seperti mana aku merasa kebahagiaan bersama kau dulu . .  .sumpah aku cakap . .aku rasa nak lari jauh-jauh dari semua nie . . sebab aku tak mampu . .nak tempuh semua nie . . aku perlukan seorang yang memahami aku . . apa yang aku rasa . .apa yang aku inginkan . . ya allah . . aku tak mampu untuk bertahan sekuat ini. . .kerna aku tak bisa berdiri dengan kuat tanpa dye disisi . . ujianmu terlalu berat bagiku . . .mampukah aku untuk terus begini . atau . .aku harus tinggalkan semua nie . . .adakah ini juga adalah orang yang salah bagiku . . . sebelum aku menjumpai orang yang betul bagiku ? ? ya allah .. ujian apa lagi yang harus aku tempuh. . . sampai biler airmata nie akan bisa terhenti , hari-hari aku harus menitiskan air mata nie . . .ya allah . .berikanlah petunjuk bagiku . .AMEN :")

Tuesday, November 20, 2012

rindu nak post :)

hello...hello eahanaklee back to blogger :P
rinduuu meyh mau update teruss di blogg nieyhh...
cume masa tidak mengizinkan..sekarang daa free sikedd boleyhh laa..nak upadate memanjang di blogg nieyh..nak citer ape ntahh nieyhh...kalo diikotkan beberapa bulan tidak mengupdate..nieyhh..banyak storyy juger..tapi..tuelah...hehehe..aku busy dengan satu projek..kat kolej..nak buat filem..nak jadi director lahh katakan...kena semangat wajar siket..:P
korang..aku da break dengan AMIRAIZATAKAMAL :(((
dye juge telah membunuh domo kesayangan say..uwaaaaa..sedeyh meyhh...menjerit2-jerit domo tue memanggil...tetapi hanya kepala yang dapat diselamatkan..hope dapat menggantikan domo baru :)))
dalam masa yang sama juge ade seseorang telah membuat hati ini telah jatuh hati..apabila...sikap caring dye tue,,tapi tak declare pape..just rapat jew..kan ucuk ? ? heee:]
aku nak sangat korang baca cerita yang aku buat..untuk filem aku..naty laa aku post..then korang boleyh bagi komen :)))
jangan pututs untuk membaca bloggerr mucuk masam kesayangan aku nieyh... aku sayang kau bloggger tersayang..and tak lupe juge pada korang...geng blogger :)))




Sunday, October 14, 2012

cinta dan dicintai :)

Dicintai dan disayangi kamu adalah anugerah terindah yang tuhan berikan padaku.

Mencintai kamu butuh waktu beberapa detik, Namun melupakanmu butuh waktu ku seumur hidup.

Mungkin Tuhan sengaja memberi kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan pemberian dan hikmah di balik pemberian tersebut.

Aku ingin meraih kembali cintamu menjadi kenyataan. Saat diriku dalam siksaan cinta, dirimu melenggang pergi tanpa pernah memikirkan aku.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.

Jika esok pagi menjelang,
akan aku tantang matahari yang terbangun dari tidur lelap nya..
Karena hanya sinar aku lah yang kelak akan mampu menghangatkan dingin nya hatimu.

Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi selalu kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hingga kan kita tidak nampak pintu lain yang telah pun terbuka untuk kita. 

Buat apa berlari dalam kelam? Sedang kabut pun tak mau menyibak. Biarlah semuanya berlalu, mimpi pun aku tak inginkan. Meskipun rindu ini tercipta untukmu.

Cinta pertama adalah kenangan, Cinta kedua adalah pelajaran, dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan karena hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam. Karena itu jagalah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim.

Aku tidak tau sampai kapan usiaku, tapi aku yakin cintaku selamanya untukmu.

Walaupun hari ini kau mengukir luka di hatiku. Aku akan tetap mencintai kamu seperti aku mencintai kamu kemarin.

Cinta sebenarnya tidak buta. Cinta adalah sesuatu yang murni, luhur dan diperlukan. Yang buta adalah bila cinta itu menguasai dirimu tanpa suatu pertimbangan.

Saat bertemu, aku tak peduli. Saat kau pergi, aku selalu menanti kamu. Apakah ini namanya cinta?

Teman yang paling baik ialah seseorang yang kita boleh duduk bersama di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahwa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah kita rasai.

Kau datang di saat ke egoisan akan cinta tengah mendera. Membawa cahaya dan kedamaian, membuatku tidak mudah menyerah untuk merengkuh kisah cinta bersamamu.

Saat bertemu aku tak peduli
Saat kau pergi aku selalu menanti
Apakah ini namanya cinta
Adakah kau merasakan hal yang sama

Di dunia ini cuma ada 5 orang yang aku cintai, Ibuku, Ayahku, Saudara kandungku, Teman-temanku dan yang terakhir adalah kau. kenapa kau kuletakkan pada urutan yang terakhir? karena aku ingin kau menjadi Cintaku yang terakhir dan tak ada cinta yang lain selain cinta terakhirku pada dirimu

Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yg kita punyai sehinggalah kita kehilangan nya dan juga benar bahwa kita tidak akan tahu apa yang kita rindukan sehinggalah "Ianya" hadir. 

Bila Tuhan masih memberiku kesempatan untuk hidup lebih lama,
aku hanya ingin lalui itu denganmu sayang.

Untuk apa bicara cinta
Jika hatimu tak terbuka
Untuk apa bicara cinta
Jika matamu tak bercahaya
Untuk apa bicara cinta
Jika itu akan membuatmu terluka
Bagiku, dirimulah sang cinta

Dalam hati aku menanti, kuserahkan hati sebagai tanda ketulusan cinta.

Ia cuma mengambil masa satu minit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk mencintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang. 

Penderitaanku adalah bayangan gelap bagi dirimu, saat kesetiaan menjadi alasan untuk mencampakanku! Aku takkan lari dari cintamu yang selalu memasungku.

Mekar mawar yang kau tanam
di hatiku
Begitu wangi semerbak
Lambangkan segala sayang
dan cinta
Hanya untukmu seorang

Jangan pandang kepada kecantikan karena ianya akan lapuk ditelan usia, jangan kejar kemewahan karena ianya akan susut ditelan masa. Apa yang kekal hanyalah kecantikan hati seseorang.

Tak pernah kau sadari besarnya
cintamu
Sampai tiba perpisahan
Aku terhenyak, aku takut
Maafkan ketololanku
Aku butuh kamu

Cinta bermula degan senyuman, mekar degan ciuman dan berakhir degan tangisan.

Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.


Tuesday, October 2, 2012

it's happen once more time .

lagi sekalii . . aku terpisah antara cinta seorang insan ke insan . . mungkin aku tidak berpeluang untuk kekal lama bersama insan yang bernama lelaki . . . sehinngga sampailah jodoh aku . . aku bersyukur tuhan memilih jalan nie tuk hidup aku . . untuk aku tidak menyakiti hati sesiapa lagi . . untuk orang berbahagia bila aku tiada disisi . . aku berterima kashi untuk orang yang selama nie byak menolong aku . . .ampunkan salah silap aku selama kite hidup dalam perasaan cinta yang tuhan titipkan walaupun hanya 1 year . . mungkin satu nty ade lagi jodoh kite . . insyallah . . "no one can expect what future holds " . . . :)
i hope u deserved someone better than me . . sorry tak dapat memenuhi keperluan dan permintaan awak .
and now...im let u go from my life . . .hope ur life we come better and bright . . when im not with u anymore . . take care my dear . . love u until im die <3 p="p">

Monday, October 1, 2012

:(

*   stupid borink   *


my hopeness :D



hello , ,im currently little bit busy . . but still have time to share with uols   :) u all my stronger . .wink * wink *
uals..harinie terasa nak sampaikan jea yang ade dalam fikiran nie ! my dream for now ! sweet 20 :)
tapi tuela , , , terjadi ke x erk ? ? berjaya ke i if buat sorng2 ? dengan modal kecilan? ? nak tau ape dream i to ? ? naty da jadik bru i bagatau uols..naty tak suprise laa . . . hee :]
kalo lah dream i tue kan..i akan invite uols..don't worried bout it my strongers :)
dream tue salah satu tersenarai yang paling hottest dalam wishlist i tau . . .
hope sanagt-sanagt tak lama lagi i dapat realitikan dream tue . . YA ALLAH . . . i need the dream become true :))))
sikit - sikit i update pasal dream nie yerr...sape yang judge me too . . u can go to hell !
it's my dream ! not yours rite ? ? kalo setakat nak kutuk2 . . kesah plak aku ? ? jealous ? ? hahahaha . .
yang pasti aku dengan dunia aku :D kho dengan dunia kho :)
senyum jea aku dari tadi annn ???
yewla ape yang kite inginkan selama nie..akan menjadi realiti tak lama lagi...pray for me :)



p/s : hopefully it's work !

Sunday, September 30, 2012

ciptaan :)

cinta itu kejam kan ? kenapa cinta itu wujud dalam dunia nie..
mestilah kan ?kalau tak..takder nyer kite kat atas dunia nie..disebabkan cinta yang kuat antara ayah dan mak kite...tapi bagi aku cinta itu sangat kejam..mungkin sebab aku gagal dalam cinta !
cinta ALLAH dan juge cinta MANUSIA kedua-duanya aku gagal...aku sendri tidak tahu mana cinta aku..
cinta sejati aku ..kenapa kita harus jatuh cinta..kenapa harus mencintai..dan juga dincintai ?
apakah motif cinta dalam hidup?
kerana cinta aku musnah...kerana cinta aku kehilangan semuanya...kerana cinta juga aku terus dibelungi dugaan yang aku sendri tak mampu nak tempuh...mungkin ini cara aku untuk mengecapi kebahagiaan dalam hidup aku yang sebenarnya...
aku tidak mampu untuk berharap pada sesiapa lagi...tidak mampu bercinta..atau mencintai org laen..memang tanpa cinta atau mencintai manusia kite tak dapat kahwin ataupun merasakan kuniaan allah..tapi kita tak mintak untuk semua tue berlaku,,,kerana rasa hati yang wujud nie bukan kite yang mintak..tapi allah lah segalanya..kita hanya menerima dan merasai...ape itu kewujudan rasa hati yang..siapa yang tak nak cinta sejati itu hadir..semua orang pasti ingin merasai nikmat allah itu kan ? ? yang aku pasti rasa itu akan hadir .. cahaya kehidupan takkan putus selagi bumi ini berputar di atas paksinya...kita hanya mampu menunggu dan terus menunggu...<3 p="p">



Tuesday, September 4, 2012

final exam ! wink...*wink...*

hello..hello..
harinie..aku habes exam theory..esok paractical lak...
alhamdulilah..aku dapat gak ke2 tertinggi dalam kelas dan dalam  course dmm..
hakhak..target nak paling tinggi tapi tak tercapai..insyallah...adelah rezeki tue..
kalo lah aku lulus and dapat masuk level 3..aku nak mintak dslr baru ngan parents aku..hakhak..kasik yang gempak siket 7d...idaman aku tuh...harap-harap dapatlah aku memiliki..
biarla korang cakap canon 7d xgempak..aku beli sebab function dan jugak num 7 yang aku minat tuh ! tut !!! wink..* wink...*
hope practical aku esok senang nak buat macam mnae aku jawap theory tadi...amen...

p/s: please pray and wish good luck for me  for me :))))



Saturday, September 1, 2012

nothing make me laugh !

hello..hello..
assalamualaikum guys..
sorry for not update new entries..u know me as a student in multimedia nie..
banyak sangat assigment.. sampai lah siap final project..lega la sikit...tapi nie tutututut..
da nak final..tis tuesday lak tuh..aduhhh...lambatnyer boleyh rest betol-betol...
rindu da nak lepak-lepak ngan kawan-kawan lame...
sampai ngan jantung hati pun da x terkawal..biar dye camtue je..kecian dye...
nak update sal rayer pun tak sempat nie..macam PERDANA MENTERI lak rase..
mungkin kot..satu hari nanti..insyallah..amen..jadi PERDANA MENTERI tue memg taklah...
tapi jadi bini PERDANA MENTERI pun oke what ? kuang ajaq betoii..
abes laki aku tue nak letak mnae??? haaaaa..jagn..masak t...
sorry ye b...:))))tapi sempat lagi aku nak wish SELAMAT HARI RAYER KAT WARGA BLOGGER KESAYANGAN AKIU NIE...alahh..raye lagi kan?? kan kiter rayer sebulan..:DDD
korang ade cite hot-hot tak??? share laa..byak ketinggalan nie...lame mengupdate nie...
aknie dengan impian aku lagi..ntah tercapai ke tak nie...huhuhu...sabar yea..kalo impian aku nie tercapai..aku wat majlis kesyukuran..jemput kporang semua datang :)))
aku tak tau nak update ape lagi nie..sebab kepala ngah berserabut lagi nie..tak tenang lagi selagi final tak lepas..pape pun thankss alot kat korang banyak bagi spirit..kat aku..
k choww..see u :))

Friday, June 29, 2012

mengertilah kamu.

salam..korang..sorry da lame xmengupdate status...
huhuhu..al maklum jelah..kerjaya sebagai seorang pelajar yang menempuhi alam kehidupan yang penuh mencabar nie..:D tempuhi liku-liku yanh setimpal dengan dugaan allah...
bercakap mengenai kehidupan..saya sebagai seorang perempuan yang selalu terikat diantara kaca dan permata...dunia yang penuh dengan cabaran...yaaa...tuhan...besarnye duniamu...
kali n ie saje da banyak saya tempuh..dugaan datang bertubi-tubi menyelubungi hidup ini...pedih dan perit..
ku jalani...dengan tabah dan cekal...saya kuatkan diri untuk terus bertahan sehingga ke saat ini...
mengenai persoalan hati dan perasaan...
maafkan saya wahai kesayangankua di luar sana...saya tak mampu berbicara soal perasaan dan hati saya pada masa kini...kerna saya sendiri tidak mampu melayani perasaan sendri..bahkan mau berbicara soal hati denganmu..cuma pintaku bersabarlah..kalau betul dirimu benar-benar menginginkan ku...pada masa kini ku hanya mampu..berkata kedua-dua bereti dalam hidupku..teruskanlah berjuang mengejar cita-citamu...
dac juga cintaku...selagi kita berjuang..selagi itulah allah mendekatkan kite pada orang yang betul kita inginkan...percayalah..jodoh itu takdir allah...siapapun kite..ingatlah..allah segalanya yang berhak menentukan ketentuan kite :)
saya bersyukur..kerana sehingga ke saat ini...saya masih berjuang untuk mencapai impian saya...
walaupun bermacam dugaan dilemparkan..anggaplah ianya satu ujian untuk mencapai kejayaan untuk diri sendiri..alhamdulilah....saya berharap orng diluar sane mengerti keadaan saya sekarang...saya tidak pintakan perpisahan tapi mengertilah..kita sedang mengejar cita-cita...itu yang cume ku minta kau mengerti..




Wednesday, May 16, 2012

+ u & i think +

u think : 
meski hati tak rela bila dunia tak lagi untukku
sampai waktunya aku sendiri hidup yang tak pasti langkahku terhenti
tak mampu lagi berlari saat tangannya digenggam 
engkau lepaskan aku bernafas tanpa udara
tangisku tuiada air mata kerana semuanya berlalu menghilang dan tak akan kembali
ku cuba menutup mataku bila ku lelah untuk hidup 
namun semuanya berubah disaat engkau hadir ..
kau yang anggun kau yang telah membuat aku kembali ke jasadku
yang telah mati dan kau sinarku..cahaya..yang terang
untuk perjalanan yang lurus ini dunia sementara
mengejar masa itu pasti buat aku dan bersyukur akannya.





i think :

Oh tidur malam Nyanyikan lagu Rindu hatiku Yang terpendam 
Oh bintang malam Lukis wajahku Katakan aku Pergi 
Genggamlah cinta Yang kuberikan 
Simpanlah slalu Dalam hati Ku akan slalu Dalam mimpimu 
Menemani tidurmu Sudahlah sudah 
Kuharus pergi Jangan kau tangisi Aku lagi Biarku bawa 
seluruh cintamu Ku dakap dalam Tidur panjangku… 
Peluk tubuhku Kecup pipiku Relakan saja Aku pergi



Tuesday, May 15, 2012

happy teacher's day !

first for all..thanks to my teachers for being there,
at times when skies were gray

thank you my teacher for lending an ear
when i had things to say 
you showed love on me lavishly
when no one seemed to care
you brought me joys untold
to fill my heart with moments of gold
i would have felt isolated and lonely
if you had not been there
i lack the words to let you know
how much you mean to me
but i will profusely thanks god for you
until the eternity :)





Thursday, May 10, 2012

its back !

thanks sayang :)))
1day with me...
seronok sangat...cipta kenangan lame :))
will miss u . . . .
naty kite lepak-lepak lagi same-same yerr...
rindu sangat time dulu-dulu...
terima kaseh banyak-banyak...
kembalikan memory lame tue :)))



p/s : thanks for the memories :PP
love u !!!!

Sunday, May 6, 2012

kekaseh yang halal.

bolehkah aku?
jadi seperti laen ??
menjadi perempuan yang halal untuk seorang lelaki bernama suami ?
boleh ke aku jadi seperti perempuan laen ?
layak ke aku ? menjadi perempun yang sempurna di mata seorang lelaki bernama kekaseh ?
aku teringin nak jadi maca tue...
dapat seorang lelaki yang sangat sayang kat aku :)
menjadikan aku yang halal baginya...
biler lah..aku dapat merasa sumer tue ..
bahagia nyer..tgok perempuan laen menjadi halal bagi seorang lelaki...
mulianya..dye disisi allah....
ya allah..halalkan aku..bagi seorang lelaki yang betol-betol inginkan aku..
jauhi aku dari smua kemungkaranmu..
tunjukan aku jalan...
temukan lah dengan kekaseh halal bagi ku....
ya allah..beratnyer dugaanmu...
tabahkan aku....:))))


  
rahmatilah aku dimana aku berada...
dengan harapan aku akan bertemu dengan kekaseh yang halal bagiku...
AMEN

Friday, May 4, 2012

maafkan saya :(

sayang..
maafkan saya...memang saya silap...
saya mengaku..saya sayang awak...
saya tak mampu nak kehilangan  awak...
saya tak tau kenapa saya boleyh minum benda tue semalam...
hidup ase tencion sangat semalam...
tencion sal kawan...sal sumer la...
dan maafkan saya juge meyusahkan awak amek saya yang tgah mabuk tue !
kenapa tak tinggalkan je saye...
awak rela datang dari klang sampai ke nilai...
saya appreciate sangat-sangat..
sumpah..sayang saya terima kaseh sangat-sangat kat awak pasal semalam...
sayang awak sangat !
saya janji tak buat awak sedeyh lagi sebab saya...:(

dan kepada kawan terbaek saya
lily and alep :)
thanks korang sanggup susah senang ngan aku semalam...
aku sayang korang sangat-sangat..
harap relation kawan kite kekal sampai bebiler...

dan kepada yang teramat berharga dalam hidup ku AMIRAIZATAKMAL
maafkan saya...
abaikan awak...semalam...
tipu awak semalam...
saya tencion sangat-sangat...
dan semalam juge awak ckp nak lepaskan saya betul-betul...
saya treme...saya tau saya bukan yang terbaek buat awak....:)
saya doakan awak bahagia naty..
jangan lupakan saya oke !:) love u dak tuyus!




p/s: aku sayang korang sumer..maafkan silap aku !
aku tak sempurna buat korang !

Wednesday, May 2, 2012

ketawa dan airmata

ya allah..berat sangat dugaan dan cubaan yang kau berikan...
rse da tak mapu nak menanggung..tapi aku kuat !
aku tau allah takkan uji aku diluar kemampuan...:)
aku pegang kata-kata tue...
sehingga ke harinie..
aku masih ingat pada kata-kata tue...
aku bersyukur..harinie aku masih bisa tersenyum..
walaupun dalam hati aku sedang meronta...
hati aku sedang menanggis...
kau redakan dengan kalimahmu...
kenapa disaat aku mengecapi hidup yang tenang..
ade segelintir makhlukmu yang akan cuba memusnahkan...
sakit itu dapat dirasakan yang teramat..
kalaulah aku seorang angel !
akan aku buatkan hatinya mereka setenang di syurgamu...
aku tidak berdendam...yang aku inginkan...
bebaskanlah rasenyer...untuk menilai orang di depan mata..
kenapa dye hadir disaat aku mulai merasa indahnyer ciptaanmu...
kenapa dye buang aku dulu ?
dan kenapa dye muncul kembali ?
adakah aku akan merasa kesakitan dulu lagi ?
adakah sampai hayat aku...?
aku merasa kesakitan tu ?
jauhkan aku dari rase itu ya allah..
bahagiakan aku ke jalanmu...
perlu ke dye marayu untuk bersamaku ?
da terlalu banyak peluang aku berikan...
aku rela...rela dimaki..dihina...
tapi itu aku dulu..
sekarang aku bangkit !
aku taknak dihina...aku bukan binatang..aku hanyalah manusia lemah..
yang juga ingin disayang...dicintai..
bukan untuk ditindas...
aku sayang kau...tapi ape yang ko buat...
sangat menghiris jiwa aku...
aku cube memaafkan ko..
aku cube ...
dan sedang mencube...
aku harap ko faham aku..
walaupun tak dapat bersama..aku hargai sesaat detik kite ersama selama nie...
allah sedang menguji...:)))



sabar dalam menerima dugaan tuhan..jangan cepat berputus  asa
hilangkan ego dalam diri cube untuk menjadi penerima yang setia :)))))

Tuesday, May 1, 2012

rase !

kenkadang aku rase hidup nie xde makna...
ape yang aku buat..ape yang aku korbankan...
orang xpernah nmpak !
manusia..manusia...
kehidupan dalam penuh realistic dan materialistic !
sakit ! sakit ! sakit !
tapi ape yang aku rase !
orang laen xpernah rase..!
pedihhh weyyhh !!!! korang !!! sumpah !!!!!!!!!!!!

Monday, April 30, 2012

itu aku :)

kadang-kadang kite haruslah berfikir !
ALLAH bagi kite sempurna cipataannya..
bersyukur kerana nikmatnyer :))
begitu juga rase cinta kite pada orang yan bererti dalam hidup kite..
satu hal yang aku  tak suka pasal cinta ..
semakin aku menyangkal cinta itu..semakin membuatkan aku jatuh cinta !
walupun aku tau cinta itu membuat ceria..tapi cinta juga ada sedeyhnyer..kerna dye mengajar kite erti dewasa :)
kite ade banyak cinta yang perlu perjuangkan..tapi hanya satu yang kite pertahankan..
jika aku terus menfokuskan diri pada apa yang tertinggal di masa lalu..
aku yakin aku takkan pernah dapat melihat apa yang akan hadir didepanku..
mungkin aku xleyh jadi cantik seprti yang ko nak..tapi aku ade kecantikan yang lain,,yg xboleyh aku bongkarkan :))
menaggislah walaupun sesaat..tertawalah untuk selamanya...
jangan sesali apa yang sudah pergi dari hidup..
tapi bangkitlah dan binalah  kembali apa yang telah pergi...
dalam kepala kaum hawa..ada kekurangan :)))
tapi dalam hati dan jiwa mereka ada kelebihan :)
kite selalu lupa apa yang kita miliki..tapi kite selalu ingat ape yang orang lain miliki...
jika memang kite tak mampu menggembirakan org lain..janganlah..kite menambah dukanya...
cara terbaek untuk kite menghukum orang lukakan kite..adalah dengan cara berbuat baek padanya :))
bukanlah..menambahkan dendam :))
ingatlah..air mata wanita adalah satu kemenangan..
jadilah cahaya yang suram yang cahayanya akan kekal abadi..
cinta sejati adalah ketika dye mencintai org laen..dan kite masih mampu tersenyum :))
kite sentiasa berdoa..walaupun dye tiada disisi kite..
kadang-kadang kenangan yang lama bukanlah membuatkan kite sedeyh..
tapi kenangan baru yang mugkin tak akan berulang :))
bahagia yang sempurna waktu kite dapat ape yang kite nak tanpa menyakitkan hati org laen..
berikan cinta dengan keikhlasan..bukan paksaan...
fikirlah org yang pedulikan kite..jgn fikir org yg tak pedulikan kite..kerna itu hanya sia-sia...
bebaskan diri kite dari rasa-rasa sakit ...kerna itu lagi menyakitkan..
jangalah menyesal setelah kite meluahkan sesuatu perasaan..kerna kite akan menyesali kebenarannya..
kite takkan pernah berjaya..jika kite tak pernah gagal !
ko mungkin kenal ngan aku..tapi ko tidak memahami aku sepenuhnyer :)))

Sunday, April 29, 2012

hidup seorang insan lemah !

terase sangat hina..
dengan ape yang dah jadi...
saya sedar sape diri saye dimata lelaki..
apepun saya terima dengan ape yang ALLAH bagi bende  nie sumer..
allah memang nk menguji...dan ini diluar kemampuan aku..
saya terime..terima kaseh yerr awak :(((
saye takkan pernah lupekan awak sayang..
awak sweet sangat ! awak caring sangat ! awak lelaki terbaek pernah saya kenal !
selepas dye :)))
pemergian awak dan dye..amat terase dalam hidup saye...
terima kaseh untuk selamayer...
saya doakan awak bahagia yer sayang..walaupun saye da xde naty :)))
saye nak tgok awak bahagia :))
lupekan ape da jadi antara kita....
anggaplah...sumer tue hanya satu mimpi...yang fantasi sangat-sangat..
saya akan bawak diri saya pergi....
jangan risau...saye x berdendam ngan awak :))
saya treme dengan kerelaan hati :)))
jaga diri awak...sesaat amat terase hidup ngan awak..walaupun sekejap....


terima kaseh sayang :)))

Thursday, April 26, 2012

terciptanya kenangan ! :))

hari aku keluar overnite..with mybestfriend :)
lily..and her boy..alep :)
also my new love :)..hehehehehehe...bcomel ! (mohdkhairul )..
thnks alot..b..bawak cyg jalan-jalan...
belanje cyg mkan mcd,nasi goreng yg xsedap tue..
seronok sangat...lepaskan tencion kat pantai morib tue :)
first time pergi sane...tambah-tambah..dengan b :)
terus je dapat kenangan terindah...jatuh longkang :)
sampai begkak kaki cyg...b pun belikan ais tuk tuamkan kat bengkak tue :) thnks syg..
terus je ingatan teringat kat kenangan lame :) (tetibe rindu org tue sgt2)
lepas g morib..b bwak cyg g tanjung harapan :)
kiter lepak2 kat situ....gelak ketawa....hilang rase rindu kat ex cyg...
tp cyg nk gtau..cara b..tingkah laku b..same mcm ex cyg :)))
hehehehehe..syg b !
lepas lepak situ..b bwak cyg g i-city:)
tp xsampai pun :) hahahaha..kite sesat kat dalam kawasan perindustrian tue :P
hahahaha..b comel ! seronok sangat keluar ngan b :))
thanks ye b !
lepas je xleyh g i-city..b antar cyg balik ostel :)))
b tggu sampai kul 7...:)))
sweetnyer :)))tkotnyer cyg merempat yer:))
lepas tue b balik..sebab b nk masuk keje...
ayg hope lepas nie kite cipta kenangan lagi...
papepun..cyg hepy ade disisi b :))thanks sagt2 b.. :)
will miss u :))) muaahh !<3

Wednesday, April 25, 2012

kehilangan dye!

ya allah...
besarnye dugaanmu terhadapku...
aku terime atas kehilangan orang yang aku sayang...
aku terima sume dugaanmu...tapi aku tak berdaya..
kuatkanlah aku untuk terime sumer nie..
AMIRAIZATAKMAL saya nk awak tau...
dimana saje awak berada..ape pun jadi di antara kite...
saye tetap cinta awak sampi hayat saye....
sumpah..saye xleyh lupakan awak....
hari nie..saye keluar karoke untuk lepaskan rindu n tencion saye kat awak...
sume lagu kite saye nyayi...sume kenangan kembali time kite bersame dulu...
sampilah lagu MERAUNG..saye menaggis sekuat hati saya nyayi lagu tue..
sebab...saye rindu kat awak sangat2......sumaph..ejad..
aku rindu ko !!!!!!!!!!!!!
pahamlah aku.....aku perlukan ko dalam hidup aku...
ya allah..samapikan perasaan hati nie kat dye....
lembutkanlah hati dye...bukaklah jiwanye...
aku merayu...........:((((((((((((((

Thursday, April 19, 2012

rindu sangat !

hye blogger !
aku nak mintak maaf lame tak berblogger nie !
maklumlah...sekarang kehidupan da berbeza macam dulu-dulu..
meyibukkan diri dengan belajar..hehehe
arinie aku da siapkan sume keje !
assigment yang bertimbun, dan jugak aku da hantar pertandingan untuk iklan IPTS tue !
entah boleh menang ke tak ! rezeki masing-masing kan...
ermm..aku rindu sangat kat seorang nie..AMIRAIZATAKMAL..
mne a dye..aku harap dye bahagia dengan kehidupan dye sekarang...
melupakan dye jauh sekali aku nak buat...aku tak boleh lupakan dye..
agak-agak dye rindu aku tak erk?
erm..tadi aku bukak blog dye..rindunyerrrr...aku time kitorg cam dulu-dulu...
sumpah..weyh ! sesaat mesti aku teringat kat dye...
ya ALLAH sampaikan rindu ku pada dye...
semoga dye sehat selalu...
aku selalu mendoakan yang terbaek tuk dye...
jage diri ye awak...saya sayang awak...even awak da xsayang saye...:)

Thursday, April 5, 2012

evrythings is change !

firstly aku nak mintak pada blogger lat luar sane..sebab da lame giler x update...
memang busy sesangat..sumpah xtipu...hehehehe
banyak sesangat yang da berubah dalam hidup aku...
dimana aku dah kehilangan insan yang selalu susah senang dengan aku dulu..
sedeyh sesangat...aku tak tipu korang...
aku hope dye bahagia dengan sidia disana..even aku kat sini sangat perlukan dye...
dye cakap dye da xdapat nak jaga...dye tak dapat nak bagi semua apa yang aku nak...
aku kehilangan insan yang selalu korbankan apa saje demi cinta aku....
kehilangan dye sanagt terasa dalam hidup aku..
aku nak ucap terima kaseh banyak- banyak kat dye....
alu memang xdapat lupe dye sepanjang hayat aku...even dye da ade pengganti aku..alu doakan dye bahagia dengan insan yang dye pilih...aku bersyukur  krana dapat merasa kebahagiaan dye...walaupun hanya seketika..aku harus bangun dan berdiri sendirian tanpa dye...
kalau aku dapat jumpe dye sekarang..aku nak pelok..nak ucap thanks sangat...
aku cinta dye sampai hayat...aku penah cakap nak mati dalam pelukan dye....
aku harap sangat...aku da xde sesiapa dalam hidup aku.. aku setia ngan dye...
tapi dye da xdapat jaga aku..aku terpaksa lepaskan dye...demi kebahagiaan dye....
AMIRAIZAT AKMAL saya akan cintakan awak samapi hayat saya...
terima kaseh...

Monday, January 30, 2012

hari pertame :)

b..sumpa ayang ckap...
ayang rinduu sesangat kat b sekarang nie :(
ayang jage hotel nie macam ape da...
xde b :((
biler b nak datang temankan ayang kat sini??

Tuesday, January 24, 2012

just a moment :)

firstly aku nak mitak maf sesangat sebab da lame x update blog..
even sekarang da masuk tahun baru 2012 :)
aku tak pernah tulis satu entry pun..
maaf kat blogger di luar sane...
bukan aku nak cume sedikit sibuk biler da masuk tahun baru nie...
hope sumer paham :)
aku rindu sangat nak berblog lagi..just xde free time nak bukak blog...
banyak sangat cerita-crita baru aku nak share...
sumpah ! terlalu bnyak...
huhu...rayer cine pun da nak habes...
aku berayer pun kat melaka..
banyak seronok ! bunyik mercun ! fire fowk pun ade !
meriah rayer cine kat sinie...maklumlah..cine kat melaka nie ramai :)
kat jonker walk apetah lagi ! kampung diarng ! siap masuk BOOKS OF RECORD lagi..
tue kate  my bf la (AMIRAIZATAKMAL). dapat masuk sebab naga kat jonker tue...
adalah yang terpanjang ! wowo!!! bangge siapa yang buat naga tue !
aku pun ade tegok ! tapi sorry tak dapat nak upload pic tue :)
tapi janji i will upload !!!!
sesape rase nak tegok real punyer  datanglerr melaka ! :DDD

Saturday, January 7, 2012

kegagalan bukan satu kelemahan!

hari nie dye kuaw lagi..tanpa memikirkan aku sorang-sorang kat sini..hati aku memberontak untuk pergi jumpa dye..sumpah ! aku terlalu merindukan AMIRAIZAT AKMAL ! ya allah kau kuatkan hati aku untuk menerima cubaanmu..larikanlah ingatan ini untuk seketika..aku mohon...kenapa aku terlalu pikirkan dye..sedangkan dye xpikir pun pasal aku...:(
aku nak mulakan hidup baru aku...aku nak capai cita-cita aku..
tolonglah...aku hanyalah insan lemah yang sentiasa ingin allah disisi..
aku nak beli semua ape yang aku nak...
aku mesti ganti balik laptop yang abah belikan dulu...
aku jual..walaupun itu adalah hadiah paling berharga buat aku..
maafkan saya abah..saya bukan anak yang baek..
tapi saya jnji dengan dri saya..saya akan jadi yang terbaek!
saya tak nak hidup susah..saya tak nak hidup dengan kekayaan..
tapi saya nak hidup dalam kesenangan...
saya janji akan jadi yang terhebat...DOAKAN saya :)

Friday, January 6, 2012

tanpa dia :)

masuk arinie da 6 hari tinggal si jantung hatiku..rindu kat dye yang teramat sangat...macam mane lah dye tanpa aku kat sana..dye segalanya bagi aku..habes jew new year..aku tinggal dye sorang-soarang kat melaka..kecian dak kurus tue :)
b..jangan nakal-nakal ye sayang..i love u so much tau !
hehehehe..kite mesti bersabar tau..pape pun yang terjadi kita takkan pernah pisah oke :D
saat nie ayang rindu sangat-sangat kat b mucuk ayang sorang nie...
macam mane b kat sane kan?
macam-macam ayang pikir..
tapi ape apepun..b milik ayang sorang ingat tu!
naty ade free ayang datg melaka oke!
love u until die prince! <3<3

raining


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...