Click here for Myspace Layouts

Extended Network Banners

Saturday, November 5, 2011

jangan lupe walaupun kita sedang bersedih ataupun hadapi msalah. NYA sentiasa disisi.
Manusia acapkali diberikan pelbagai ujian dan dugaan, Setiap cabaran yang datang itu membuatkan manusia ini lebih matang dan mempelajari sesuatu yang baru semasa menempuhi cabaran yang hadir dalam diri mereka. Namun begitu, manusia ini lemah. Kadang-kadang perasaan putus asa itu hadir. Disaat inilah kita memerlukan seseorang teman/sahabat dan seangkatan dengannya untuk memberikan kita semangat, dorongan dan menenangkan hati kita yang lara.

Namun begitu, sahabat/teman ini, hanyalah insan biasa. Kadang-kadang mereka jauh dari kita. Kadang-kadang mereka tidak mampu memahami isi hati kita. Tetapi, ingatlah .... kita umat Islam.. Mempunyai senjata yang ampuh. Iaitu......


DOA......

Allah senantiasa bersama dengan kita. Kadang-kadang, ujian yang diberi adalah untuk mengingatkan kita bahawa kita semakin melupakanNya. Adakah dengan DIA ingin melihat. Adakah dengan ujian yang diberikanNYA, kita semakin dekat kepadaNYA, ataupun, semakin menjauhkan diri daripadaNYA.


MySpace

Amalan yang mudah, tetapi semakin payah dilakukan kerana anasir-anasir di dunia ini membataskan kita untuk mendekatkan diri denganNya.

Ambillah wudhu', sembahyang sunat, dan duduk berdoa kepadanya agar segala kekusutan dipermudahkan. Sesungguhnya DIA lah tuhan yang berkuasa dan mampu membantu hambanya.

Tepuk dada, tanyalah Iman. Sekian


(saye suke entry nie.copypaste from other . .sorry )

No comments:

Post a Comment

kalow korang rase ade pendapat ke..
tolong komen yer..kongsi..:D

raining


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...